Thuiskomen op het water

Ik heb meer dan 700 LinkedIn contacten. Allemachtig dacht ik, ken ik al die mensen nog wel? Nu heb ik bij veel grote organisaties gewerkt, maar toch.

Ik ben redelijk strikt in het accepteren van de ‘Join my network on LinkedIn’ verzoeken. Ik wil de mensen in mijn netwerk echt kennen, gesproken hebben, iets over ze kunnen vertellen. Dit wil ik omdat ik geloof in connectivity – verbinden. Als er connecties zijn die denken wat aan een contact van mij te kunnen hebben, dan wil ik ook die inschatting kunnen maken. Met een interventie op maat, komen nieuwe kennismakingen prettig tot stand.

Duizend contacten

Eind 2007 deed ik via Yacht mee aan een sessie waarin we toekomstscenario’s uitwerkten. Met een groep deskundigen ontwikkelden wij 10 toekomstbeelden. In deze doorkijk naar het heden voorspelden wij dat we in 2020 met gemak relaties kunnen onderhouden met 1000 mensen. Ik loop de contacten van mij zo eens door en twijfel of de voorspelling voor mij opgaat want vandaag nog verzond ik een sms aan de verkeerde Jelle…

Mensen om mij heen noemen mij een netwerker pur sang. Maar in deze hele discussie gaat het echter om één ding, en dat is niet de kwantiteit maar de kwaliteit. Je hebt veel aan je netwerk als je zorgvuldig contact houdt. En dat is wat ik komend jaar op een nieuwe wijze ga vormgeven.

Thuiskomen in werktijd

Hoe vaak lunch jij echt aangenaam? Zo’n plezierige break die je lichaam en geest helemaal opladen? Waarbij je de tijd neemt voor elkaar. Nieuwsgierig bent naar de ander. Je echt luistert en je verdiept in de vraagstukken van degene die tegenover je zit. Ik wil lunchen met mensen die kwetsbaar durven zijn omdat zij het lef hebben te laten zien wie zij werkelijk zijn. Die openstaan voor feedback omdat oprechte feedback zo weinig gegeven wordt, omdat wij denken dat we hiermee schade zouden aanrichten in onze relaties (wat niet waar is).

Komend jaar nodig ik drie keer vijf mensen uit voor een 3-gangen lunch. Plaats van bestemming: WS IJselstroom. Dat is dus gewoon bij mij op de woonboot. Abey Jaarsma van Eetlust Catering zet haar koks voor ons aan het werk, en wij gaan genieten. Ik kijk er nu al uit!

En voor de andere 688 contacten: kopieer gerust dit idee. Het is tijd om thuis te komen. Time is the new currency. De tijd is nu.

Speak Your Mind

*